Омогућено плаћање новчаних казни које се налазе у Регистру неплаћених казни електронским путем

17.01.2020. године, Београд

Министарство правде је, заједно са Канцеларијом за ИТ и еУправу, успоставило систем који грађанима, правним лицима, али и страним физичким лицима, даје могућност да своје прекршајне казне, које се налазе у Регистру неплаћених казни и других новчаних износа, измире електронским плаћањем, односно преко Интернета.
Плаћање се врши платним или кредитним картицама са портала Министарства правде - Регистра неплаћених казни или државног система за еПлаћање, којим управља Канцеларија за ИТ и еУправу.
еПлаћање омогућава једноставан начин измирења обавезе, без одласка у банку или пошту, а плаћање се може извршити са мобилног телефона или рачунара.
Информације о реализацији трансакције су одмах доступне, тако да није потребно додатно доказивање у смислу достављања било каквог доказа у папиру о извршеној уплати надлежном прекршајном суду.
Приликом процеса еПлаћања, такође се наплаћује провизија, која је јасно исказана, и коју прописује банка преко које се врши плаћање.
О заштити података платне картице брине софтвер банке, која мора да поштују стриктне прописе у вези са заштитом података својих клијената, уз истовремено поштовање правила организација, као што су "Виса" или "Мастер кард".